Het zelfgenezend vermogen in het lichaam.

 

Er is steeds meer bewijs dat een onrustig/ gejaagd ademritme een schadelijke invloed heeft op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid.

Het ademritme kunnen we zelf zowel positief als negatief beïnvloeden.

Positief door ademoefeningen te doen, bewust de adem te volgen of door te ontspannen.

Onbewust negatief, wordt het ademritme beïnvloed als het hoofd overstroomt van gedachten. Hier heb je vaak geen erg in omdat een vol hoofd normaal geworden is. Het ademritme gaat in dit tempo mee. Met een sneller ademritme gebruik je lichamelijk en geestelijk meer energie dan nodig is. Langdurig een snel ademritme kan leiden tot allerlei klachten. Waarbij nek- en schouderklachten, snel vermoeid zijn en hartkloppingen/ gejaagdheid bovenaan staan. Klachten als chronische vermoeidheid, diabetes, overgewicht, burn-out, hoge bloeddruk, fibromyalgie houden allemaal verband met een onrustig ademritme.

Op tijd ontspannen, bewust pauzes nemen, zonder afleidingen is al een goede manier om tot rust te komen. Dit heeft een positieve invloed op het  ademritme. Onder begeleiding kun je voor ontspanningsyoga kiezen, dit is een combinatie van bewust ademen en rustige yogaoefeningen.

Yoga brengt je meer naar binnen, terug bij jezelf. Elke keer als je bewust de adem in het lichaam volgt stimuleer je het zelf genezend vermogen in het lichaam. Het lichaam is van nature altijd op zoek naar balans.