Yoga Nidra, een diepe ontspanningsoefening die je liggend doet. Een oefening om naar binnen te keren waar je even innerlijke vrijheid kunt ervaren. Je vrijheid van plannen maken, volop ruimte voelen, je dromen naleven, niets hoeven, even ontspannen.
Hierin kan Yoga Nidra, letterlijk vertaald als slaapyoga, een uitstekend middel zijn welke ook zeer toegankelijk is. Je hoeft alleen maar te luisteren.

Deze oefening duurt ongeveer 30 minuten en leid je naar een diepe ontspannen staat waarin het lichaam spanningen los kan laten, het bevrijd het lichaam van stress en brengt diepe lichamelijke gevoelens van rust en ontspanning. Spanning wordt op een positieve manier getransformeerd naar een nieuw doel in het leven.
Door de positieve kracht van de verbeelding te gebruiken en deze naar de toekomst te richten, kan een gedragslijn worden ingezet naar het voorgenomen doel, de sankalpa. Deze wordt met aandacht en vertrouwen ingebracht in de ontspannen staat van zijn, tijdens de oefening.
De sankalpa is een belangrijk onderdeel van de yoga nidra, het is een positieve intentie, een speciaal voornemen over iets wat je belangrijk vindt om te bereiken in het leven of wat je wil veranderen, echt een diepe wens. De complete yoga nidra is een van de krachtigste van alle yogabeoefeningen die er is. Juist het vaker herhalen heeft kracht en een langdurende werking op lichaam, geest en ziel. Veel plezier, groetjes Corina

Laat een reactie achter