Tel: 040-2840430 / 06-27055614

ADEM IN ADEM UIT EN GLIMLACH

RUST EN ONTSPANING

YOGA

Wie ben ik

Corina van Dommelen geboren in 1961 te Eindhoven, vanaf mijn 15de levensjaar beoefen ik dagelijks yoga en nog steeds maakt het me blij, geeft het me energie, kracht en inzicht.

Yogabeoefening  is altijd mijn houvast geweest, het heeft me de weg gewezen tijdens mijn omscholing die vanaf 1998 is ingezet. Mijn doel was: Een baan/ werk creëren waarin ik zelf meer rust kon ervaren en mijn lichaam en geest gezond kon houden. Sinds 2003 geef ik  yogalessen en vanaf 2012 geef ik ook bijscholing aan yogadocenten.

Graag inspireer ik mensen om contact te maken met hun innerlijke zelf.

Als basis heb ik de Yogadocenten opleiding gevolgd bij de erkende opleiding “De Blikopener” in Tilburg, van Hans ’t Hart , deze duurde 4 ½ jaar, hierna heb ik nog 1 jaar de meditatieopleiding gevolgd. Daarna heb ik een tweede Yogadocenten opleiding gevolgd bij Amitabha in Deventer van Maartje van Hooft.

Verder heb ik als specialisatie, Yoga Nidra en Van Dixhoorn Ademtherapie gevolgd, beiden zijn gericht op ontspanning en moeiteloosheid. Training in Hartcoherentie heb ik gevolgd bij Regine Herbig.

Mindfulness, volle aandacht, beoefen ik volgens de traditie van het boeddhisme zoals het door Thich Nhat Hanh onderwezen wordt. Hij is voor mij een inspirerende leraar van deze tijd. Ook yoga en meditatieleraar William Yang en de meditaties van Hetty Draayer  zijn voor mij inspirerend en ook deze oefeningen voelen als thuiskomen.

Elk jaar volg ik bijscholing en tijdens het Yoga congres van 2017 heb ik kennis gemaakt met Restorative (herstellende)  Yoga. Door de ondersteuning van bolsters (grote kussens) kan het lichaam op een nog dieper niveau ontspannen. Het wordt direct rustiger in het hoofd. Deze bolsters liggen in de yogaruimte en kunnen tijdens de eindontspanning gebruikt worden.

Ook combineer ik oefeningen en mudra's uit de Jin Shin Jyutsu, een oude manier van handoplegging uit Japan, waarmee je de levensenergie in het lichaam kunt harmoniseren. Eventuele energieblokkades worden in beweging gebracht en uiteindelijk opgeheven. Het is heel goed met yoga te combineren, het zijn immers dezelfde meridianen ook wel orgaanstromen genoemd, waarmee we werken.

Alle kennis verwerk ik in de wekelijks yogalessen, dit zorgt ervoor dat de lessen een heel eigen karakter hebben en vrij rustig van aard zijn.
Hard werken kennen we immers al en hoeven we echt niet meer te leren!

MC_Portret_CorinaVanDommelen_WEB

Luister eens naar

de  stilte binnen in je.

Aanmelden / informatie aanvraag

Bent u geinterresseerd in één van onze lessen of dienst?

Neem dan snel contact met ons op.