ADEM IN ADEM UIT EN GLIMLACH

RUST EN ONTSPANING

YOGA

Bijscholing voor yogadocenten Yoga en Hartcoherentie  

Hartcoherentie voor het dagelijks leven. Yoga is het pad naar een meer verbonden leven wat levenslang kan duren. Vanuit de afstemming in het hart kun je bewuster, met aandacht, mededogen en compassie leven. Wij zijn allemaal verbonden vanuit ons diepste wezen.

Tijd en kosten
Een  later tijdstip in 2021 Eindhoven, Prana Yoga Studio

Tijd             10.00 tot 15.30 uur

Kosten        € 100 incl. btw

YVN             5 punten

Minimaal aantal deelnemers 5 en maximaal 10 personen.

Waar het deze dag om gaat is het ervaren van de specifieke staat van hartcoherentie. Wat is Hartcoherentie?  Een toestand van rust, tevredenheid, flow, een gevoel waarin alles even klopt. Hartcoherentie kan je gemakkelijk in een rustige staat brengen.

Inhoud bijscholing
Yogaoefeningen in een serie gericht op doorstroming, ademruimte en ontspanning, naar hartcoherentie. Meridiaanyoga oefeningen, ademoefeningen, visualisaties en yoga nidra.

Theorieblok en hands out met oefenserie en theorie uitwerking.

Er bestaan diverse manieren om hartcoherentie op te roepen, waarvan die door bepaalde ademoefeningen de gemakkelijkste is om aan te leren. Yoga is daarom een uitstekende ingang om via de adem tot coherentie te komen.

Hartcoherentie helpt ons om onze veerkracht te vergroten. Gedurende ons leven krijgen we regelmatig te maken met stress. Door op die momenten in hartcoherentie te komen, worden we rustiger en hebben we weer overzicht.

Hartcoherentie is een heel subtiele afstemming en je moet weten én met je eigen lijf voelen wat de factoren zijn, waardoor je net niet in coherentie komt: Bijvoorbeeld je best doen, in het denken schieten, te veel ontspanning of pranayama oefeningen.

Het is juist een toestand van levendigheid en van totale aanwezigheid.

Het hartritme wordt sterk bepaald door emoties. Metingen hebben aangetoond dat we in coherentie komen als we hartkwaliteiten voelen als dankbaarheid, waardering, vreugde en liefde. Hoe regelmatiger het hartritme varieert, des te gunstiger het effect is op lichaam en geest.

Datum
Een later tijstip in 2021.

Tijd
10.00 tot 15.30 uur.

      Kosten
       €100,00  incl. BTW

YVN

Deze dag telt als bijscholing voor yogadocenten: 5 punten.

 

Aantal deelnemers

Minimaal aantal deelnemers 5 en maximaal 10 personen.

 
 

 

Aanmelden / informatie aanvraag

Bent u geinterresseerd in één van onze lessen of dienst?

Neem dan snel contact met ons op.