ADEM IN ADEM UIT EN GLIMLACH

RUST EN ONTSPANING

YOGA

 Adem is leven

Een juiste manier van ontspannen ademen geeft direct meer energie, geeft rust in het hoofd, en verhoogt het weerstandsvermogen. Tevens verbetert het de longcapaciteit en geeft dus meer adem, verbetert de conditie, kalmeert het zenuwstelsel en verbetert de hormonale balans.

In rust activeer je direct het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Dus telkens als je even naar binnen gaat en de adembeweging volgt help je het lichaam bij het vinden van balans.

 

Het lichaam is van nature altijd op zoek naar harmonie.

Door het oefenen met de adem in de yogalessen leer je de ruimtes in het lichaam te openen en te ervaren, met als resultaat dat de adembeweging daar wakker wordt. 

Vaak hoor je mensen zeggen: ik heb het druk. Dit verwoordt precies wat er bij stress in het lichaam gebeurt. Door de druk van binnen, door gedachten, gedragspatronen en door de druk van buiten, door prestatiedruk en/of werkdruk die men ervaart, worden de ruimtes in het lichaam verkleind.

Zo is er letterlijk te weinig ruimte  om gemakkelijk en diep door te kunnen ademen met als gevolg een hoge adem, benauwdheid en een gejaagd, sneller ademritme.

Ademen we te snel dan is het dikwijls zo dat er spanning zit in het lichaam. De adem en het gevoel beïnvloeden elkaar en zo kom je in een vicieuze cirkel.

Veel mensen hebben onbewust een te hoge adem. Langdurig een snel ademritme hebben, kan leiden tot verschillende fysieke klachten. In de top drie van deze klachten staan: pijn in de nek of schouders, snel vermoeid zijn en hartkloppingen of een gevoel van gejaagdheid.

Hierbij kunnen yogalessen zeker helpen mits je er een tijdje mee door gaat.

De yoga en hartcoherentieoefeningen werken positief bij:

  • stressklachten, zoals nekklachten, hoofdpijn, slecht slapen, vermoeidheid en onrust.
  • lusteloosheid en depressieve gevoelens
  • hoge bloeddruk
  • hart- en vaatziekten
  • kanker
  • diabetes

Een Individuele sessie behoort ook tot de mogelijkheden en duurt 60 minuten.

Kosten €80,- vergoeding zorgverzekaar mogelijk, mits je aanvullend verzekerd bent.

Als ervaren yogadocent en natuurgeneeskundig therapeut kan ik de sessie precies aanpassen en afstemmen naar de persoonlijke behoefte. Informeer naar de mogelijkheden.

corina-strand