Update 16 maart: buitensportactiviteiten voor volwassenen

De coronamaatregelen op gebied van sport zijn met ingang van dinsdag 16 maart 2021 iets gewijzigd. Er mag vanaf nu weer wat meer op het gebied van zwemlessen voor kinderen t/m 12 jaar en buitensportactiviteiten voor volwassenen op initiatief of in opdracht van de gemeente. Aan ons als gemeente de taak om te duidelijk te maken welke activiteiten hier in Eindhoven onder vallen:

  • Buiten sporten voor 18- t/m 26-jarigen in groepsverband is toegestaan als wordt gesport op een beheerde sportaccommodatie of als sprake is van een activiteit die is georganiseerd en wordt begeleid door een sport- en beweegaanbieder. Dit kan een sportvereniging zijn, maar ook bijvoorbeeld een commerciële sport- en beweegaanbieder. De activiteiten mogen dan overal in de buitenlucht plaatsvinden. Sporters van 18 t/m 26 jaar hoeven tijdens het sporten geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden, als dat nodig is om de sport op een gepaste manier te beoefenen.
  • Buiten sporten voor 27-plussers is toegestaan in groepen van maximaal 4 personen (exclusief trainer) als wordt gesport op een beheerde sportaccommodatie of als sprake is van een activiteit is georganiseerd en wordt begeleid door een sport- en beweegaanbieder. Dat kan een sportvereniging zijn, maar bijvoorbeeld ook een commerciële sport- en beweegaanbieder. De activiteiten mogen dan overal in de buitenlucht plaatsvinden. Sporters van 27 jaar en ouder moeten wel altijd 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Yoga is vanuit de overheid gezien een gezondheidsbevorderende activiteit, die gemakshalve nu tijdens de Corona periode bij sport en bewegen is ondergebracht.

https://consentcdn.cookiebot.com/sdk/bc-v3.min.html

Laat een reactie achter