Tel: 040-2840430 / 06-27055614

ADEM IN ADEM UIT EN GLIMLACH

RUST EN ONTSPANING

YOGA

Basis cursus Mindfulness van 8 lessen.

Start donderdag 22 november 2018 om 17.30 uur.
Kosten €80,- incl. syllabus.
Het zijn 8 lessen van 60 minuten, waarmee je een start maakt in aandachtig leven. Yoga en mindfulness horen bij elkaar, yoga zorgt ervoor dat je een gemakkelijke meditatiehouding vind. Zonder ontspannen zitten, lopen, staan of liggen kan er geen innerlijke rust ontstaan.

Letterlijk betekent mindfulness: het ervaren van het huidige moment met je hart.

Mindfulness, volle aandacht, wil dus zeggen, ons elk moment bewust zijn van wat zich in en rondom ons afspeelt.

Mindful leven is een "aandachtsweg" die je helpt met keuze's maken, voelen wanneer iets niet goed is voor je. Merken en herontdekken waar je energie van krijgt en waar je blij van wordt.

Als je werkelijk aanwezig bent in het huidige moment, dan kun je alles in en om je heen  accepteren zoals het op dit moment is. Veranderingen kunnen op een natuurlijke manier plaatsvinden, zonder de strijd, weerstand en oordelen die je gewoonlijk alleen maar meer lijden bezorgen.

Volle aandacht is als een lichtstraal in de duisternis die het je mogelijk maakt duidelijk te zien hoe de levenservaring in verband staat met alles wat er is en wat er gebeurt.

Door Yoga en meditatie brengen we de aandacht naar binnen en in deze cursus leer je dat er verschillende manieren van oefenen zijn waarbij er altijd wel een of meerdere oefeningen zijn die bij je passen

Hoewel er veel boeken geschreven zijn over de kracht van mindfulness, blijft het iets dat je het beste kunt leren door het te doen en steeds te blijven herhalen.

Een eenvoudige aandachtsoefening

Door de  in en uitademing drie maal te volgen breng je de aandacht terug bij jezelf en geef je aandacht aan het zaadje van vreugde in jezelf.

Volle aandacht is de weg naar meer innerlijke rust en heel-wording.

cd

Mindfulness, Yoga en Hartcoherentie.

Deze cd kun je gebruiken om thuis te oefenen. Hoe vaker je iets herhaald hoe beter het lichaam het zich gaat herinneren, na een poos wordt het een nieuwe "oude" manier van doen.

Het lichaam is altijd op zoek naar harmonie.

Deze cd bevat:

  • Een korte ontspanningsoefening van 15 min.
  • Een yoga nidra van 30 min.
  • Een ademoefening om tot hartcoherentie te komen
  • Een oefening in bewust waarnemen
  • Een oefening om emoties tot rust te brengen

Aanmelden / informatie aanvraag

Bent u geinterresseerd in één van onze lessen of dienst?

Neem dan snel contact met ons op.