ADEM IN ADEM UIT EN GLIMLACH

RUST EN ONTSPANING

YOGA

Prana ontspanningsyoga

Door de rustige lessen  worden op een diepere laag spanningen en stress vrij gemaakt zodat er een gevoel van innerlijke vrede kan ontstaan.

Voor de lessen combineer ik oefeningen uit de Meridiaan yoga en de Hatha yoga. Tevens komen hartcoherentie oefeningen  en de yoga nidra telkens terug in de lessen. Door het oefenen brengen we de prana = levensenergie in beweging.

Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd.

De  lessen hebben een heel eigen karakter en zijn vooral gericht op ontspanning, rust in het hoofd, verdieping van de adem, de energiedoorstroming en Zelf- bewustwording.

Uit onderzoek weten we dat: twee keer per week yoga en diepe ademhalingsoefeningen doen, een zware depressie kan verlichten. Dat is mogelijk een goed alternatief voor antidepressiva, die slechts in de helft van de gevallen werken. Bron: Journal of Alternative and Complementary Medicine, 2017; doi: 10.1089/acm.2016.0140  Lees het hele artikel bij het blokje nieuws.

Volg eerst 4 kennismakingslessen voor €37,50

Voordat je definitief instroomt. Deze lessen volg je 4 lesweken na elkaar op hetzelfde tijdstip. Dan kun je een beetje ervaren wat deze yoga voor je kan doen. Informeer naar de mogelijkheden.

Elke les eindigt met een diepe ontspanning van 15 minuten, afgeleid van de.... Yoga Nidra.

De yoga slaap van 30 minuten zoals we Yoga Nidra ook wel noemen, waarin het lichaam slaapt en de geest tot rust komt, wordt regelmatig ingesproken in de wekelijkse lessen.

 Adem is leven

Door het oefenen met de adem in de yogalessen of in een individuele sessie, leer je de ruimtes in het lichaam te openen en te ervaren, met als resultaat dat de adembeweging daar wakker wordt. 

Vaak hoor je mensen zeggen: ik heb het druk. Dit verwoordt precies wat er bij stress in het lichaam gebeurt. Door de druk van binnen, door gedachten, gedragspatronen, emoties en door de druk van buiten af die men ervaart, worden de ruimtes in het lichaam echt voelbaar kleiner.

Zo is er letterlijk te weinig ruimte  om gemakkelijk en diep door te kunnen ademen met als gevolg een hoge adem, benauwdheid en een gejaagd, sneller ademritme.

Ademen we te snel dan is het dikwijls zo dat er spanning zit in het lichaam. De adem en het gevoel beïnvloeden elkaar en zo kun je je  dan ook echt benauwd of mistroostig voelen.

Veel mensen hebben onbewust een te hoge adem. Langdurig een snel ademritme hebben, kan leiden tot verschillende fysieke klachten.

In de top drie van deze klachten staan:

  • pijn in de nek of schouders
  • snel vermoeid zijn
  • hartkloppingen of een gevoel van gejaagdheid.

Hierbij kunnen yogalessen of individuele begeleiding zeker helpen mits je er een tijdje mee door gaat. Besef dat iets al veel langer onderhuids aanwezig is zonder dat je er erg in hebt.

De yoga en hartcoherentieoefeningen werken positief bij:

  • stressklachten, zoals nekklachten, hoofdpijn, slecht slapen, vermoeidheid en onrust.
  • lusteloosheid en depressieve gevoelens
  • hoge bloeddruk
  • hart- en vaatziekten
  • kanker
  • diabetes

Als geluk een bepaalde vorm moet hebben, zien we de vreugde die voor het grijpen ligt over het hoofd……

Thich Nhat Hahn

lid vereniging yogadocenten

Deze yogastudio voldoet aan de eisen van de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Dat betekent dat de yogadocent een opleiding heeft gevolgd van 4 jaar en regelmatig bijscholingen volgt. Goed oplet dat de cursisten geen blessures oplopen en zorg draagt voor goede professionele begeleiding.

Corina, eigenaresse van Prana Yoga Studio heeft 2 yogadocentenopleidingen gevolgd en blijft zich verdiepen. Lidnummer Vereniging Yogadocenten Nederland 1783

Online leren, yoga en hartcohherentie.

Wil je liever thuis starten met yoga kies dan voor de online cursus. Klik hier voor meer informatie.

Aanmelden / informatie aanvraag

Bent u geinterresseerd in één van onze lessen of dienst?

Neem dan snel contact met ons op.