Prana yoga

Ontspan en voel je goed

Heb jij het gevoel dat je altijd druk bent of altijd bezig bent. Dan is het bijna noodzaak om wekelijks een ontspanningsmoment in te lassen. Lichaam en geest hebben behoefte aan rust om te herstellen. Probeer eens Prana yoga, de yoga voor het laten stromen van je levensenergie.

Voel je welkom en volg eerst 3 lessen om te ervaren of deze yoga bij je past voordat je definitief instroomt.

Door de rustige lessen  worden op een diepere laag spanningen en stress vrij gemaakt.

Voor de lessen combineer ik oefeningen uit de Meridiaan yoga en de Hatha yoga. Hartcoherentie oefeningen  en  yoga nidra komen telkens terug in de lessen.

Elk moment van aandacht wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd.

De  lessen hebben een geheel eigen karakter. Door mijn jarenlange ervaring combineer ik oefeningen om het gewenste effect te versterken. Voor de lessen beweeg ik mee in het ritme van de seizoenen om lichaam en geest optimaal te ondersteunen. Opgeleid in de oude traditie vertel ik iets over het ontstaan van yoga.

Yoga is zo oud als Patanjali. Rond 200 jaar v. Chr. verzamelde Patanjali de eeuwenoude, tot dan toe alleen mondeling doorgegeven, kennis omtrent de yoga.

Zijn werk noemen we: de yogasutra’s ofwel de leefregels, om de wervelingen van de geest tot rust te brengen. Dit is de diepere laag en bedoeling van yoga.

Yoga kan rust brengen en kan een ommekeer in het alledaagse bestaan teweeg brengen. Yoga kan de spil zijn van een nieuw en bevrijdend zelfbewustzijn.

In het begin van de 20ste  eeuw werd de kennis uit Azië naar Nederland overgebracht en werden de eerste yogadocenten in Nederland opgeleid.

Langzaam verspreide de kennis zich verder door de eerste yogadocentenopleidingen en hun leerlingen.

Heden ten dage is het yogalandschap als een grote vlek die zich steeds verder uitstrekt en vele verwanten kent.

Volg nu eerst 3 kennismakingslessen Prana yoga voor €37,50

Deze lessen volg je 3 lesweken na elkaar op hetzelfde tijdstip. Dan kun je een beetje ervaren wat deze yoga voor je kan doen. Informeer naar de mogelijkheden.

Elke les eindigt met een diepe ontspanning van 15 minuten, afgeleid van de.... Yoga Nidra.

De yoga slaap van 30 minuten zoals we Yoga Nidra ook wel noemen, waarin het lichaam slaapt en de geest tot rust komt, wordt regelmatig ingesproken in de wekelijkse lessen.

 Onze Adem beheerst ons leven

De yoga- en ademoefeningen, in de yogales of in een individuele sessie laten je ervaren hoe de adem reageert in bepaalde situaties en hoe je hier zelf invloed op uit kunt oefenen. 

Aandacht is het grootste cadeau wat je aan jezelf kunt geven.

Vaak hoor je mensen zeggen: ik heb het druk. Dit verwoordt precies wat er bij stress in het lichaam gebeurt. Door de druk van binnen, door gedachten, gedragspatronen, emoties en door de druk van buiten af die men ervaart, worden de ruimtes in het lichaam echt voelbaar kleiner.

Zo is er letterlijk te weinig ruimte  om gemakkelijk en diep door te kunnen ademen met als gevolg een hoge adem, benauwdheid en een gejaagd, sneller ademritme.

Ademen we te snel dan is het dikwijls zo dat er spanning zit in het lichaam. De adem en het gevoel beïnvloeden elkaar en zo kun je je  dan ook echt benauwd of mistroostig voelen.

Veel mensen hebben onbewust een te hoge adem. Langdurig een snel ademritme hebben, kan leiden tot verschillende fysieke klachten.

In de top drie van deze klachten staan:

  • pijn in de nek of schouders
  • snel vermoeid zijn
  • hartkloppingen of een gevoel van gejaagdheid.

Hierbij kunnen yogalessen of individuele begeleiding zeker helpen mits je er een tijdje mee door gaat. Besef dat iets al veel langer onderhuids aanwezig is zonder dat je er erg in hebt.

De yoga en hartcoherentieoefeningen werken positief bij:

  • stressklachten, zoals nekklachten, hoofdpijn, slecht slapen, vermoeidheid en onrust.
  • lusteloosheid en depressieve gevoelens
  • hoge bloeddruk
  • hart- en vaatziekten
  • kanker
  • diabetes

Als geluk een bepaalde vorm moet hebben, zien we de vreugde die voor het grijpen ligt over het hoofd……

Thich Nhat Hahn

VYN_2022_logo_500_kleur_RGB

Deze yogastudio voldoet aan de eisen van de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Dat betekent dat de yogadocent een opleiding heeft gevolgd van 4 jaar en regelmatig bijscholingen volgt. Goed oplet dat de cursisten geen blessures oplopen en zorg draagt voor goede professionele begeleiding.

Corina, eigenaresse van Prana Yoga Studio heeft 2 yogadocentenopleidingen gevolgd en blijft zich verdiepen. Lidnummer Vereniging Yogadocenten Nederland 1783

Online leren, yoga en hartcohherentie.

Wil je liever thuis starten met yoga kies dan voor de online cursus. Klik hier voor meer informatie.

Aanmelden / informatie aanvraag

Bent u geinterresseerd in één van onze lessen of dienst?

Neem dan snel contact met ons op.