ADEM IN ADEM UIT EN GLIMLACH

RUST EN ONTSPANING

YOGA

Prana yoga is ontspanningsyoga

Lessen van 75 minuten. Bij yoga gaat het om de verbinding van lichaam, geest en ziel. Deze eenheid brengt je naar binnen, bij je innerlijke Zelf.

Prana yoga is erop gericht om de natuurlijke balans tussen lichaam, geest en ziel te herstellen.

Hiervoor combineer ik oefeningen uit de Meridiaan yoga, Hatha yoga en kundaliniyoga. Deze yogalessen werken dieper door en geven vaak later meer energie doordat we de prana/ levensenergie in beweging brengen.

De  lessen hebben dan ook een heel eigen karakter. De lessen zijn vrij rustig en vooral gericht op ontspanning, rust in het hoofd, verdieping van de adem, de energiedoorstroming in het lichaam en bewustwording.  Door ontspanning ga je meer ruimte ervaren en meer souplesse.

Juist het vertragen levert de meeste winst op. Loskomen van het moeten is vaak de grootste kunst. Ervaren wat is...

In de lessen werken we veel met oefeningen om tot hartcoherentie te komen, wat een gevoel van rust en tevredenheid oplevert. Yoga Nidra komt regelmatig aan bod en juist de combinatie precies afgestemd op de behoefte van het lichaam in het jaargetijde waain we leven maakt de lessen helend en genezend.

Elke les eindigt met een diepe ontspanning van 15 minuten, afgeleid van de Yoga Nidra. De yoga slaap van 30 minuten zoals we Yoga Nidra ook wel noemen, waarin het lichaam slaapt en de geest tot rust komt, wordt regelmatig ingesproken.

Kennismakingslessen.

Volg eerst 3 kennismakingslessen voordat je definitief instroomt. Deze lessen volg je 3 lesweken na elkaar op hetzelfde tijdstip. Dan kun je een beetje ervaren wat deze yoga voor je kan doen. Informeer naar de mogelijkheden.

Er zijn cd’s verkrijgbaar met een ingesproken Yoga Nidra voor thuis gebruik.

Als geluk een bepaalde vorm moet hebben, zien we de vreugde die voor het grijpen ligt over het hoofd……

Thich Nhat Hahn

lid vereniging yogadocenten

Deze yogastudio voldoet aan de eisen van de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Dat betekent dat de yogadocent een opleiding heeft gevolgd van 4 jaar en regelmatig bijscholingen volgt. Goed oplet dat de cursisten geen blessures oplopen en zorg draagt voor goede professionele begeleiding.

Corina, eigenaresse van Prana Yoga Studio heeft 2 yogadocentenopleidingen gevolgd en blijft zich verdiepen. Lidnummer Vereniging Yogadocenten Nederland 1783

De yogaoefeningen en hartcoherentie oefeningen die we in de les doen werken positief bij:
  • stressklachten, zoals nekklachten, hoofdpijn, slecht slapen, vermoeidheid en onrust.
  • depressie en psyochosomatische klachten
  • hoge bloeddruk
  • hart- en vaatziekten
  • kanker
  • diabetes.

 

 

Aanmelden / informatie aanvraag

Bent u geinterresseerd in één van onze lessen of dienst?

Neem dan snel contact met ons op.