Tel: 040-2840430 / 06-27055614

ADEM IN ADEM UIT EN GLIMLACH

RUST EN ONTSPANING

YOGA

Prana-om, individuele therapie natuurgeneeskunde

Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde, betekend dat we het beste uit de oosterse en westerse geneeskunde combineren om het lichaam weer in balans te brengen en het zelf genezend vermogen van het lichaam te activeren.

Natuurgeneeskunde is een holistische geneeswijze die zich richt op het in balans brengen van lichaam, geest en ziel.

Naast yoga- en ademtherapie is de E.E.N therapie een lichaamsgerichte bewegings- en psychotherapie geheel gebaseerd op het principe van Heelheid. Heelworden worden vanuit onze kern. Een sessie duurt  60 tot 70 minuten.

Door de relaties tussen emoties, mentale processen, lichamelijke spanningen, de lichaamshouding en de adembeweging heeft het ademen een brugfunctie tussen lichaam en geest. Veranderingen in lichamelijke en/of geestelijke gespannenheid hebben invloed op het ademen en omgekeerd. Er kan zo heel gemakkelijk een verstoord ademritme ontstaan waardoor  allerlei klachten kunnen ontstaan.

De meeste verstoringen ontstaan door:

  • Er wordt niet volledig uitgeademd. Hierdoor ontstaat er een blokkade tussen de borstkas en de bekkenruimte. De bloedsomloop wordt hierdoor bemoeilijkt waardoor het hart zijn optimale aan- en afvoer niet krijgt. Men voelt zich vermoeid en benauwd. Men heeft hierdoor minder fut en energie.
  • Er wordt niet geademd vanuit het fysieke midden; zo wordt het bekken niet betrokken bij de adembeweging. De organen liggen eigenlijk “in de kou” en krijgen zo onvoldoende aan- en afvoer. Hierdoor raken ze verkrampt en kunnen ze niet op de juiste wijze functioneren. De organen gaan pijnlijk aanvoelen en men voelt zich ziek.
  • Het accent ligt teveel op de inademing en men houdt de inademing te lang vast. De borstspieren nemen de oorspronkelijke spontane beweging van het middenrif over. Zo ontstaat een adembeweging die min of meer bewust of zelf veroorzaakt wordt. Terwijl de middenrif adem vanzelf gaat, hier ben je niet zelf bij betrokken. Het ademen met de borstspieren is een kwestie van willen, terwijl de middenrif adem een kwestie is van laten gebeuren, een kwestie van overgave.
  • Te snel ademen, meestal onbewust als men rustig zit kan het zijn dat er een ademritme is alsof iemand aan het wandelen is. Als je rustig zit en je ademt vaker dan twaalf keer per minuut dan adem je te snel en kost dit lichamelijk en geestelijk energie. Langdurig een sneller ademritme kan leiden tot wel vijftig verschillende fysieke klachten.

Vaak hoor je mensen zeggen: ik heb het druk. Dit verwoord precies wat er bij stress in het lichaam gebeurt. Door de druk van binnen, door gedachten en gedragspatronen en de druk van buiten, door prestatiedruk en werkdruk die men ervaart worden de ruimtes in het lichaam verkleind.

Zo is er letterlijk te weinig ruimte  om gemakkelijk en diep door te kunnen ademen met als gevolg een hoge adem, benauwdheid en een gejaagd sneller ademritme. Door het oefenen met de adem leer je de ruimtes in het lichaam te openen en te ervaren, met als resultaat dat de adembeweging daar wakker wordt.

Individueel ontspannen leren ademen is een heel goede stap voor een goede gezondheid.

Als er verder een onbalans of een verstoring  is in het lichamelijk functioneren, kan ik testen op de doorstroming in het lichaam op verschillende lagen. Dit geeft mij inzicht wat er dieper in het lichaam speelt. Hiervoor gebruik ik de polsdiagnose en werk ik met een pendel.

Kosten: per sessie  €80,-

Minimaal 4  afspraken.

https://prana-om.nl/

Vergoedingen mits aanvullend verzekerd: Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, OZF, De Friesland Zorgverzekeraar, CZ, OHRA, CZdirect, Nationale Nederlanden ZorgMenzisPMA, Anderzorgde drie Zorgkantoren Groningen Twente en ArnhemMenzis Zorgaanbod (MEZ), ONVZ 

Vanaf 2020 vergoeding door alle zorgverzekeraars.

Korte kennismaking van 10 minuten is gratis. Neem contact op voor de mogelijkheden.

De laatste woorden van Gautama de Boeddha waren 'sammasatie'  her-inneren.
In dit ene woord zit alles besloten wat van belang is.

Sammasatie, her-inner je wat je innerlijke ruimte is. Je hoeft niets te bereiken en je hoeft niets te worden. Je bent reeds waar je al heel lang naar op zoek bent.

Je hoeft alleen maar af te stemmen.

Prana betekent  levenskracht, energie, zorg dat jou levenskracht vrij kan stromen.

Adem is leven: Ontspannende yoga- en ademoefeningen werken direct op het zenuwstelsel en hebben daardoor een grote invloed op lichaam, geest en ziel.

Inzicht, begrip en de juiste handelingen kunnen de sleutel zijn naar een meer ontspannen daadkrachtige manier van leven.

Ik adem en besef dat ik adem en dat is al geluk

YOGA LESSEN EINDHOVEN

AUM is een mantra, een klank die we zachtjes kunnen herhalen, zij zal rust brengen en als een reiniging en balsem voor het lichaam zijn.

Samen met de gyan mudra versterk je de werking. Deze mudra werkt rustgevend, concentratie verhogend en zij versterkt het geheugen.