Tel: 040-2840430 / 06-27055614

ADEM IN ADEM UIT EN GLIMLACH

RUST EN ONTSPANING

YOGA

Yoga

Bij yoga gaat het om de verbinding van lichaam, geest en ziel. Deze eenheid brengt je bij je innerlijke Zelf.

Ontspanningsyoga is een directe stap om de natuurlijke balans tussen lichaam, geest en ziel te herstellen.

De yoga die ik geef noem ik ontspanningsyoga. Hiervoor combineer ik oefeningen uit de Meridiaan yoga en de Hatha yoga. Deze yogalessen werken dieper door en geven vaak later meer energie doordat we "iets in beweging brengen". De  lessen hebben dan ook een heel eigen karakter. De lessen zijn vrij rustig en vooral gericht op ontspanning, rust in het hoofd, verdieping van de adem, de energiedoorstroming in het lichaam en bewustwording.  Door ontspanning ga je meer ruimte ervaren en meer souplesse. Juist het vertragen levert de meeste winst op. Loskomen van het moeten is vaak de grootste kunst. Ervaren wat is...

Een juiste manier van ontspannen ademen geeft direct meer energie, geeft rust in het hoofd, verhoogt het weerstandsvermogen, verbetert de longcapaciteit  geeft dus meer adem, verbetert de conditie, kalmeert het zenuwstelsel, verbetert de hormonale balans en spreekt het zelf genezend vermogen van het lichaam aan. Stimuleert de innerlijke kracht. Herstelt het contact met het innerlijke zelf.

Elke les eindigt met een diepe ontspanning van 15 minuten, afgeleid van de Yoga Nidra.

De yoga slaap van 30 minuten zoals we Yoga Nidra ook wel noemen, waarin het lichaam slaapt en de geest tot rust komt, wordt om de 6 weken ingesproken.

Yoga Nidra

Om de 6 weken is er een Yoga nidra les. De ontspanning wordt ingesproken volgens een bepaalde volgorde zodat je de meest optimale  lichamelijke en geestelijke ontspanning kunt ervaren die op dat moment mogelijk is. Krachtig is de sankalpa, een wens die je inbrengt, diep van binnen uit genomen. Je plant als het ware een zaadje voor verandering, in de ontvankelijke ontspannen geest, welke krachtiger wordt telkens als je deze herhaalt. Tijdens Yoga Nidra worden de zintuigen tot rust gebracht en kan de innerlijke wijsheid tot bloei komen. We zeggen ook wel, door het regelmatig beoefenen van Yoga Nidra word je wijs. Met visualisaties en beelden helpt Yoga Nidra  je naar binnen te keren, weg van alle afleidingen.

Enkele voordelen die vanzelf ontstaan na het regelmatig beoefenen van Yoga Nidra:

 • Het vermindert de behoefte aan slaap.
 • Helpt bij slapeloosheid
 • Het werkt als een diepe meditatie.
 • Het geeft vreugde
 • Het helpt bij stress
 • Het laat je gemakkelijker studeren
 • Het vergroot het zelfvertrouwen.
 • Het leidt tot een dieper besef van je innerlijke kern.
 • Door de sankalpa, geef je de onbewuste verlangens in jezelf, aandacht en kracht.
 • Opgeslagen vermoeidheid kan vrij komen, veel water of kruidenthee drinken om het lichaam te helpen de afvalstoffen kwijt te raken.
 • Het verhoogd de concentratie .

Er zijn cd’s verkrijgbaar met een ingesproken Yoga Nidra voor thuis gebruik.

Als geluk een bepaalde vorm moet hebben, zien we de vreugde die voor het grijpen ligt over het hoofd……

Thich Nhat Hahn

lid vereniging yogadocenten

Deze yogastudio voldoet aan de eisen van de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Dat betekend dat de yogadocent een opleiding heeft gevolgd van 4 jaar en regelmatig bijscholingen volgt. Goed oplet dat de cursisten geen blessures oplopen en zorg draagt voor goede professionele begeleiding.

Corina, eigenaresse van Prana Yoga Studio heeft 2 yogadocentenopleidingen gevolgd en blijft zich verdiepen. Lidnummer Vereniging Yogadocenten Nederland 1783

Aanmelden / informatie aanvraag

Bent u geinterresseerd in één van onze lessen of dienst?

Neem dan snel contact met ons op.