Helende mudra’s, Tatva yoga

Mudra’s zijn oefeningen die we met de 5 vingers uitoefenen, de vingers zijn verbonden met de belangrijke energiestromen in het  lichaam. Het zijn heel precieze oefeningen uit het oude India gebaseerd op de 5 elementen leer te weten: water, hout, vuur, aarde en metaal. Zoals, hemel en aarde, het grote geheel.

Door deze oefeningen kunnen we invloed uitoefenen op de energie beweging, de adembeweging en de sappenstroom in het lichaam. De mudra’s goed uitgevoerd kunnen grote veranderingen en verbeteringen in het lichaam teweeg brengen. Er zijn veel verschillende mudra’s voor alle verstoringen die kunnen optreden in het menselijk lichaam. Acharya Keshav Dev heeft deze bevindingen zorgvuldig ontleed zodat ze door gegeven kunnen worden in deze moderne tijd.

De komende tijd zal ik meer mudra’s delen via mijn website. De wijsheid van de mudra’s vormt een belangrijk onderdeel van het boek wat ik aan het schrijven ben. De titel: Leven in een natuurlijk ritme door inzicht, yoga en geneeskrachtige kruiden.