Positief denken ook in onzekere tijden

Het Coronavirus heeft ons leven totaal veranderd. Veel mensen werken thuis, anderen leven in een heel kleine wereld, anderen leven in thuisisolatie en andere bewegen op 1 ½ meter afstand van elkaar. Toch kunnen we het leven aangenaam maken door de volgende tips.

Als je veel thuis bent, zorg dan voor structuur en neem tussendoor pauzes, zorg voor een geventileerde frisse omgeving en gezonde voeding. Drink veel water en/of kruidenthee.

Neem je voor om positief te denken, monter jezelf op en vertrouw erop dat ook deze tijd weer zal veranderen. Een goede dag afsluiting is, kijk terug en benoem juist de positieve dingen en geniet er nog eens van.

Zorg voldoende beweging, ga naar buiten wandelen en thuis kun je wat losse draaibewegingen maken om de wervelkolom te ontspannen.

Bewust ademen doe je door: rustig door de neus in te ademen alsof je iets lekkers ruikt en uit te ademen alsof je heel zachtjes een veertje wegblaast. Leg een hand losjes op de buik en voel de beweging onder je hand.

Gebruik dan de adem om stress af te bouwen, heel rustig adem je 4 tellen in en adem je 6 tellen uit. Doe dit een paar keer en laat de adem weer vrij. Volg de adembeweging en merk of er iets verandert is.

Geniet van wat er wel is en houd de richtlijnen van het RIVM goed in de gaten en. Samen zorgen voor elkaar.