Virussen ,T-Lymfocyten, Uncaria Tomentosa en het afweersysteem.

https://www.rtvutrecht.nl/omroep/3353121/column-voor-27-03-2022-virussen-t-lymfocyten-uncaria-tomentosa-en-het-afweersysteem#

Iedere week is er een nieuwe column van Jaap Huibers, altijd met natuur geneeskrachtige kruiden als advies. En heel eerlijk altijd de moeite van het lezen waard.

Als enige tijd kijken virologen en immunologen met grote vraagtekens in hun ogen naar iets waar ze geen verklaring voor konden vinden. Hoe kan het, dat als twee of drie personen uit hetzelfde gezin met het coronavirus zijn besmet en daar zelfs behoorlijk ziek van zijn, een vierde gezinslid nergens, maar dan ook nergens last van heeft, terwijl die absoluut ook besmet is geraakt.
En ja, wat is nu gebleken uit recente onderzoekingen?
De personen die, ondanks besmetting met corona, niet ziek worden, blijken een veel hoger gehalte aan z.g. T-lymfocyten te bezitten. Dat ga ik u toch maar even proberen uit te leggen.
Als er gevaarlijke dondersteentjes, zoals virussen, bacteriën en schimmels het lichaam binnendringen, moet ons afweersysteem heel actief paraat zijn en tot ‘aanvallen en uitroeien’ van die ziekmakende krengen overgaan. Om dat te realiseren beschikt het afweersysteem over enkele specifieke mogelijkheden.
Een van die mogelijkheden zijn de z.g. witte bloedcellen, die ‘leukocyten’ worden genoemd.
Leukocyten bestaan ook weer uit verschillende soorten, ieder met een eigen taak.
Een heel belangrijke ‘gevechtseenheid’, binnen die leukocyten groep zijn de z.g. T-lymfocyten. De T-lymfocyten worden gevormd in de Thymusklier, de z.g. zwezerik. Ze zijn van essentieel belang om gevaarlijke bedreigers een kopje kleiner te maken. Daarom worden de T-lymfocyten ook wel de ‘natural killer’ cellen genoemd, ofwel de natuurlijke uitroeiers van ziekteverwekkers, zoals virussen en bacteriën.Welnu, recent is uit onderzoeken gebleken, dat mensen die, ondanks in aanraking geweest te zijn met corona ziekten, zelf toch niet ziek worden, om dat ze kennelijk beschikken over voldoende T-lymfocyten, die de virussen de nek omdraaien en dus niet meer kunnen binnendringen in de lichaamscellen.
Dan komt er iets heel bijzonders in beeld, namelijk: op welke manier zou je er voor kunnen zorgen, dat het T-lymfocyten niveau in je bloed zodanig opgehoogd kan worden, dat er voldoende afweerkracht ontstaat, om de venijnige krengetjes het hoofd te kunnen bieden. Ja, en dan komt er zomaar een geneeskruid voorbij, waarvan we in de klassieke natuurgeneeskunde, en met name in de fytotherapie al heel lang weten, ook uit onderzoeken gebleken, dat het de vorming van T-lymfocythen stimuleert. Dat geneeskruid heet: Uncaria Tomentosa, ook wel Katsklauw genoemd. Uncaria Tomentosa is inheems in het Amazonegebied en het oostelijk deel van het Andesgebergte.De oorspronkelijke Indiaanse bevolking merkten de Uncaria Tomentosa aan als een ‘heilige’ plant, of eigenlijk een boom, waarvan de ‘binnenbast’, de binnen schors werd en wordt gebruikt.
In 1952 ontdekten Franse wetenschappers dat de Uncaria Tomentosa een aantoonbaar weerstand verhogende werking bezit en latere studies, aan verschillende universiteiten, toonden het T-lymfocyten-verhogend effect van het gebruik van Uncaria Tomentosa aan.
Je kunt Uncaria Tomentosa kopen als tinctuur, liefst in een apotheek te bestellen.
Om je afweersysteem in goede orde te houden, zeker in tijden dat bepaalde virussen royaal rondspoken, is het gebruik van 2 keer daags 20 tot 40 druppels Uncaria Tomentosa tinctuur beslist zinvol, zoals uit vele onderzoeken is gebleken
Vaccineren… als je dat wilt, prima, maar het lijkt me ook zinvol om jouw eigen afweersysteem zodanig te stimuleren, dat je zélf de ‘vijand’ kunt verslaan. Luisteraars, graag weer tot de volgende week.
Copyright, 27-03-2022, Jaap Huibers, Amerongen.