Innerlijke gezondheid

Voor een goede gezondheid is een juiste balans tussen inspanning en ontspanning noodzakelijk.

Ontspanning na inspanning is helend voor ons systeem. Als we even in rust zijn geven we het zelf genezend vermogen van het lichaam de kans om naar balans en harmonie te bewegen. Vergeten we om te ontspannen en blijven we maar doorgaan dan zal er vanzelf een protest komen vanuit het lichaam, fysiek of mentaal.

Door het alsmaar doorgaan ga je waarschijnlijk ongemerkt sneller ademen. Dit sneller ademen ligt vaak aan de basis van heel veel klachten.

Het meest weldadige voor je hele systeem is om 20 tot 30 minuten buiten te gaan wandelen in een tempo waarbij je licht gaat transpireren. Het ademritme zal dan vertragen en de adem zal zich verdiepen. De lymfestroom komt in beweging om alle afvalstoffen in het lichaam op te ruimen. De lymfe kan alleen stromen door een diepere adembeweging en/ of als je fysiek beweegt. Zonder goede lymfestroom stapelen de afvalstoffen en gaan deze zich als gifstoffen in het lichaam vastzetten.

Daarnaast nog het voordeel van de genezende kracht van het zonnelicht vroeg in de ochtend, zonder zonnebril of beschermende crèmes. Deze zonnekracht kun je ook ontvangen door voor een open raam of deur te gaan zitten.

Ga bewust ervaren hoe de natuur jou innerlijk verzorgt.